Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Čokoládová torta s lesným ovocím

10
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

200 g
kvalitná horká čokoláda
4 ks
vajce
40 g
maslo
150 g
mleté lieskové orechy
150 g
polohrubá múka
150 g
krupicový cukor

Krém:

500 ml
mlieko
2 balíčky
čokoládový puding
150 g
maslo
100 g
práškový cukor
150 g
kvalitná horká čokoláda
500 g
lesné ovocie

postup

1.

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s maslom a necháme vychladnúť. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, vmiešame mleté orechy, múku a vychladnutú čokoládovú zmes.

2.

Cesto vylejeme do okrúhlej formy, ktorú sme si vymastili maslom a vysypali múkou. Pečieme pri teplote 180°C cca 40 minút. Upečený plát necháme vychladnúť.

3.

Z mlieka, pudingových práškov uvaríme hustý puding. Maslo zmiešame s práškovým cukrom a tento krém vmiešame do vychladnutého pudingu. Primiešame rozpustenú a vychladnutú čokoládu a vymiešame hladký čokoládový krém.

4.

Upečený korpus celý potrieme čokoládovým krémom a na vrch uložíme lesné ovocie. Hotovú tortu vložíme stuhnúť do chladničky aspoň na 12 hodín.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Ivi11
13.9.2018 10:36 | |
+0 -0
Ahoj, chcem sa spytat preco mi korpus nenarastol aj ked som dodrzala postup :) vdaka
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...
Walnuts
Viete správne skladovať orechy?
Viete správne skladovať orechy?
Orechy naozaj právom patria medzi superpotraviny. Sú zdrojom zdravých tukov, znižujú cholesterol, pôsobia v tele...