Pridať recept

Čokoládová torta s lesným ovocím

10
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

200 g
kvalitná horká čokoláda
4 ks
vajce
40 g
maslo
150 g
mleté lieskové orechy
150 g
polohrubá múka
150 g
krupicový cukor

Krém:

500 ml
mlieko
2 balíčky
čokoládový puding
150 g
maslo
100 g
práškový cukor
150 g
kvalitná horká čokoláda
500 g
lesné ovocie

postup

1.

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s maslom a necháme vychladnúť. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, vmiešame mleté orechy, múku a vychladnutú čokoládovú zmes.

 
2.

Cesto vylejeme do okrúhlej formy, ktorú sme si vymastili maslom a vysypali múkou. Pečieme pri teplote 180°C cca 40 minút. Upečený plát necháme vychladnúť.

3.

Z mlieka, pudingových práškov uvaríme hustý puding. Maslo zmiešame s práškovým cukrom a tento krém vmiešame do vychladnutého pudingu. Primiešame rozpustenú a vychladnutú čokoládu a vymiešame hladký čokoládový krém.

4.

Upečený korpus celý potrieme čokoládovým krémom a na vrch uložíme lesné ovocie. Hotovú tortu vložíme stuhnúť do chladničky aspoň na 12 hodín.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
13.9.2018 10:36 | |
+14 -7
Ahoj, chcem sa spytat preco mi korpus nenarastol aj ked som dodrzala postup :) vdaka