Pridať recept

Jahodové lasagne z lístkového cesta

8
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 balíček
lístkové cesto
250 g
syr Mascarpone
150 g
zmäknuté maslo
250 ml
vanilkový Pribináčik
2 balíčky
vanilkový cukor
400 g
jahody

postup

1.
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 1 mm. Nakrájame ho na rovnaké obdĺžniky, ktoré uložíme na plechy vystlané papierom na pečenie. Cesto poprepichujeme a pri teplote 200°C pečieme cca 10 minút.
 
2.
Medzitým si vymiešame krémový syr, zmäknuté maslo a Pribináčik. Krém dochutíme cukrom a vložíme stuhnúť do chladničky.
3.
Upečené obdĺžniky cesta necháme úplne vychladnúť. Jeden plát cesta potrieme krémom, na ktorý navrstvíme jahody, takto pokračujeme ešte raz a vrch ukončíme plátom cesta. Takýmto štýlom poskladáme všetky pláty cesta a koláč vložíme stuhnúť do chladničky aspoň na 12 hodín.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jahodové rezy
TOP 3 recepty na jahodové rezy
Jahodová sezóna začala a my vyberáme tri najlepšie jahodové rezy, aby sme ju privítali.
Jahodový koláč s mascarpone krémom
Tip od nás: Svieži jahodový zákusok s mascarpone krémom. Chutí ako z cukrárne
Zákusok na spôsob torty sa hodí na rôzne príležitosti. Jemný piškótový korpus, krém a jahodová plnka spolu...
Vyskúšajte najlepšie koláče za posledný mesiac
Vyskúšajte najlepšie koláče za posledný mesiac: Máj ovládli jahodové a citrónové dobroty
Kysnuté koláče, fantastické ovocné rezy i nepečené dezerty, ktoré vás opantajú svojou krásou a sviežosťou.
Jahody, šľahačka a snehové pusinky (Eton mess)
Jahody so šľahačkou: 10 overených receptov na nepečené dezerty zo sladkých jahôd a poctivej smotany
Jedným zo stálych dezertov v ponuke cukrární nášho detstva bolo jednoduché spojenie jahôd a šľahačky...
Nepečené jahodové zákusky hotové za pár minút
Nepečené jahodové zákusky: Tieto sú krásne, a pritom super jednoduché
Kto má rád jahody a sladko-svieže krémy, skrátka musí ochutnať tieto vynikajúce nepečené maškrty.