Pridať recept

Bravčové mäso s feniklom, cibuľou a zemiakmi

Bravčové mäso s feniklom, cibuľou a zemiakmi
Zdroj: dreamstime
4
porcie
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4
bravčové mäso
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
1 KL
grilovacie korenie
1 KL
sušený majorán
2 ks
fenikel
2 ks
červená cibuľa
500 g
zemiaky
3 strúčiky
cesnaku
trochu
ocot
trochu
mäsový vývar
trochu
olej

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme a mierne naklepeme. Dochutíme ho soľou, majoránom, mletým čiernym a grilovacím korením. Opečieme v panvici na rozpálenom oleji sprudka z oboch strán.
 
2.
Fenikel umyjeme, rozrežeme a tvrdú časť vyhodíme. Nakrájame ho na štvrtky a v slanej vriacej vode chvíľu povaríme.
3.
Zapekaciu misu alebo pekáč vymastíme olejom. Vložíme doň zemiakmi, na kolieska nakrájanú cibuľu, plátky cesnaku, scedený fenikel a na vrch uložíme plátky mäsa. Zmes podlejeme troškou vývaru a pri teplote 200°C pečieme vo vyhriatej rúre cca 45 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Aromatický a lahodný. Fenikel v kuchyni a nielen v nej
Ak aj väčšina z nás doma používala fenikel, tak v podobe jeho semien, ktoré sa spolu s rascou a anízom...
Fenikel: Ako ho využiť v kuchyni a prečo ho pridať do jedálnička?
Fenikel: Ako ho využiť v kuchyni a prečo ho pridať do jedálnička?
Fenikel nie je v našej kuchyni až tak známy, no svetové ho používajú bežne a na rôzne spôsoby. Ak hľadáte...
fenikel
Poznáte fenikel? Zbaví Vás nielen nafukovania!
Pôvodom pochádza fenikel zo Stredomoria, kde sa pestuje ako zelenina, ale aj ako skvelý druh koreniny. Väčšina...