Marhuľový sirup
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1,5
kg
zrelé marhule
600
g
cukor na jeden liter šťavy
postup
1.
Marhule poriadne umyjeme, rozpolíme, zbavíme kôstok a dužinu pomelieme na mäsovom mlynčeku (prípadne rozmixujeme). Šťavu precedíme cez sitko a nalejeme ju do hrnca.
2.
Na liter šťavy dáme cca 600 g cukru do hrnca. Zmes na miernom ohni privedieme k varu a ešte horúcu nalejeme po fliaš. Sterilizujeme pri teplote 100°C cca 10 minút.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.