Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Marhuľový sirup

ingrediencie

1,5 kg
zrelé marhule
600 g
cukor na jeden liter šťavy

postup

1.
Marhule poriadne umyjeme, rozpolíme, zbavíme kôstok a dužinu pomelieme na mäsovom mlynčeku (prípadne rozmixujeme). Šťavu precedíme cez sitko a nalejeme ju do hrnca.
2.
Na liter šťavy dáme cca 600 g cukru do hrnca. Zmes na miernom ohni privedieme k varu a ešte horúcu nalejeme po fliaš. Sterilizujeme pri teplote 100°C cca 10 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.