Čučoriedkový sirup
2
porcie
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
700
g
čučoriedky
1,25
litre
voda
1
balíček
Kyselina citrónová Dr.Oetker
1
balíček
Gelfix klasik
1
kg
kryštálový cukor
postup
1.
Čučoriedky umyjeme a spoločne s vodou a kyselinou citrónovou povaríme asi 2 minúty.
2.
Prepasírujeme ich cez jemné sitko a šťavu privedieme k varu. Primiešame Gelfix s dvoma lyžicami cukru a zmes varíme cca 2 minúty. Potom pridáme zvyšný cukor a zmes opäť privedieme k varu.
3.
Po 5 minútach sirup odstavíme z platničky, nalejeme ho do čistých sklenených fliaš a poriadne uzavrieme. Z tejto dávky nám vyjde cca 2 litre sirupu, ktorý skladujeme na chladnom a tmavom mieste.
4.
Sirup podávame zriedený vodou.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.