Pridať recept

Džem z hrušiek a manga

4
porcie
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
hrušky
500 g
mango
1 balíček
Gelfix Extra Dr.Oetker
500 g
kryštálový cukor
4 PL
rum
trochu
kyselina citrónová

postup

1.
Ovocie je vážené už v očistenom stave. Predtým sme ho olúpali, zbavili kôstok a nakrájali na malé kocky.
 
2.
Ovocie nasypeme do hrnca, pridáme Gelfix zmiešaný s 2 lyžicami cukru a za stáleho miešania ho privedieme k varu. Pridáme zvyšný cukor a za stáleho miešania varíme cca 5 minút. Potom džem odstavíme z platničky.
3.
Na tanierik kvapneme trochu džemu, pokiaľ je po vychladnutí málo tuhý, primiešame dve lyžičky kyseliny citrónovej. Nakoniec pridáme rum a hotovým džemom plníme sklenené poháre. Mali by byť 4 po 350 ml. Poriadne ich uzavrieme a na 5 minút otočíme hore dnom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Pleseň na džeme: Musíte vyhodiť celý pohár?
Pleseň na džeme: Musíte vyhodiť celý pohár? Pozor, toto by mal vedieť každý!
Z času na čas sa objavia poháre džemu s plesňou na povrchu. Mnohí ľudia odstránia pleseň na veľkej ploche...
Domáci jahodový džem: Najlepšie overené recepty a zopár užitočných rád (nielen) pre začiatočníkov
Uchovajte pravú chuť jahôd v sladkých džemoch a lekvároch, ktoré vám ju budú pripomínať až do ďalšej jahodovej sezóny.
Jahodový džem s vanilkou
Džemy, lekváre, marmelády. Poznáte ich rozdiel?
Viete aký je rozdiel medzi džemom, lekvárom a marmeládou? Takže, ten najzákladnejší rozdiel je v tom, že džem...
Zaváranie
Chystáte sa zavárať? Tu je 20 tipov, o ktorých by ste mali vedieť
Zaváranie nám často zaberie aj celý deň. Pokiaľ absolvujete celú prípravu a samotné sterilizovanie, trvá to...