Pridať recept

Džem z hrušiek, ananásu a manga

4
porcie
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
ananás
300 g
hrušiek
400 g
mango
1,15 kg
kryštálový cukor
1 balíček
Gelfix Klasik Dr.Oetker
1 KL
kyselina citrónová
4 PL
rum

postup

1.
Váha ovocia je uvádzaná už v očistenom stave. Poriadne ho očistíme, nakrájame na malé kúsky a rozmixujeme tyčovým mixérom na pyré.
 
2.
Ovocné pyré nalejeme do hrnca, primiešame Gelfix zmiešaný s 2 lyžicami cukru, kyselinu citrónovú a zmes privedieme k varu. Varíme ju cca 5 minút za stáleho miešania a potom ju odstavíme z platničky.
3.
Hotovým džemom plníme sklenené poháre. Poriadne ich uzavrieme a na 5 minút otočíme hore dnom. Z tohto množstva by mali vyjsť 4 poháre po 375 ml.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Domáci jahodový džem: Najlepšie overené recepty a zopár užitočných rád (nielen) pre začiatočníkov
Uchovajte pravú chuť jahôd v sladkých džemoch a lekvároch, ktoré vám ju budú pripomínať až do ďalšej jahodovej sezóny.
Pleseň na džeme: Musíte vyhodiť celý pohár?
Pleseň na džeme: Musíte vyhodiť celý pohár? Pozor, toto by mal vedieť každý!
Z času na čas sa objavia poháre džemu s plesňou na povrchu. Mnohí ľudia odstránia pleseň na veľkej ploche...
Jahodový džem s vanilkou
Džemy, lekváre, marmelády. Poznáte ich rozdiel?
Viete aký je rozdiel medzi džemom, lekvárom a marmeládou? Takže, ten najzákladnejší rozdiel je v tom, že džem...
Zaváranie
Chystáte sa zavárať? Tu je 20 tipov, o ktorých by ste mali vedieť
Zaváranie nám často zaberie aj celý deň. Pokiaľ absolvujete celú prípravu a samotné sterilizovanie, trvá to...