Pridať recept

Džem z čerešní a jahôd

4
porcie
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
jahody
700 g
čerešne
500 g
kryštálový cukor
1 balíček
Gelfix Extra Dr.Oetker

postup

1.
Jahody očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Čerešne umyjeme, vykôstkujeme a nakrájame tiež na menšie kúsky, ktoré premiešame s jahodami.
 
2.
Ovocie vložíme do hrnca, pridáme Gelfix zmiešaný s 2 lyžicami cukru a zmes privedieme k varu. Pridáme zvyšný cukor a za stáleho miešania 5 minút varíme. Potom zmes odstavíme z platničky.
3.
Hotový džem plníme do sklenených pohárov, poriadne ich uzavrieme a na 5 minút obrátime hore dnom. Z tejto dávky nám vyjdú 4 poháre po 350 ml.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pleseň na džeme: Musíte vyhodiť celý pohár?
Pleseň na džeme: Musíte vyhodiť celý pohár? Pozor, toto by mal vedieť každý!
Z času na čas sa objavia poháre džemu s plesňou na povrchu. Mnohí ľudia odstránia pleseň na veľkej ploche...
Tajomstvo naozaj dobrého jahodového džemu: 7 overených receptov na domáce džemy zo sladkých jahôd
Tajomstvo naozaj dobrého jahodového džemu: 7 overených receptov na domáce džemy zo sladkých jahôd
Varenie domáceho jahodového džemu patrí v mnohých rodinách ku každoročným tradíciám, iní zase majú...
Letná škola zavárania: Jahody
Zavárame jahody: Tradičný džem, kompót a sirup plus tipy na ich uskladnenie
Tak ako v minulosti, zaváranie opäť naberá na popularite. I keď v obchodoch kúpite rôzne druhy džemov,...
Zaváranie
Chystáte sa zavárať? Tu je 20 tipov, o ktorých by ste mali vedieť
Zaváranie nám často zaberie aj celý deň. Pokiaľ absolvujete celú prípravu a samotné sterilizovanie, trvá to...