Pridať recept

Broskyňovo-marhuľové čatní

4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
broskyne
300 g
marhule
1 balíček
želírovací cukor Extra 21 Dr.Oetker
175 ml
biely vínny ocot
75 ml
biele víno
50 g
nasekané mandle
1 KL
soľ
1/4 KL
mleté čierne korenie

postup

1.
Broskyne sparíme vriacou vodou, schladíme studenou a olúpeme. Vykôstkujeme ich, odvážime a nakrájame na menšie kúsky. To isté urobíme s marhuľami.
 
2.
Ovocie nasypeme do hrnca, zasypeme cukrom, pridáme všetky suroviny a dobre premiešame. Za stáleho miešania zmes privedieme k varu a varíme minimálne 5 minút, dokým sa tekutina nezredukuje na polovicu. Zmes odstavíme.
3.
Poháre plníme až po okraj. Poriadne ich uzavrieme a obrátime hore dnom na 5 minút. Z tejto dávky nám vyjdu 4 poháre po 375 ml.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Fotorecept: Marhuľové čatní
Čatní - farebná India v pohári
Čatní (chutney) je hustá omáčka. Je charakteristická pre indickú kuchyňu. Pripravuje takmer z čohokoľvek :)...