Pridať recept

Čatní z manga a jabĺk

6
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

350 g
jablká
350 g
mango
30 g
strúhaný zázvor
150 ml
voda
1 balíček
želírovací ovocný cukor Dr.Oetker
1/8 KL
mletá škorica, mletý klinček, mleté nové korenie
125 ml
suché biele víno
1/2 hrnček
hrozienka
3 PL
griotka

postup

1.
Gramáž ovocia je uvedená už v očistenom stave. Ovocie ošúpeme, zbavíme kôstok a nakrájame na menšie kocky. Pridáme ho ho hrnca spolu s nastrúhaným zázvorom a hrozienkami.
 
2.
Primiešame cukor, korenie a víno. Za stáleho miešania zmes privedieme k varu a varíme asi 2 minúty. Odstavíme ju, vmiešame griotku a hotovým čatní plníme poháre.
3.
Z tejto dávky nám vyjde cca 6 pohárov po 200 ml. Poriadne ich uzavrieme a otočíme hore dnom na 5 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Fotorecept: Marhuľové čatní
Čatní - farebná India v pohári
Čatní (chutney) je hustá omáčka. Je charakteristická pre indickú kuchyňu. Pripravuje takmer z čohokoľvek :)...