Pridať recept

Jablkové čatní

4
porcie
35
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
jablko
400 g
krupicový cukor
1 balíček
škoricový cukor
3 ks
klinček
1 balíček
pomôcka na konzervovanie Dr.Oetker

postup

1.
Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na kocky. Vložíme ich do hrnca, pridáme cukor, klinčeky a zmes za stáleho miešania privedieme k varu.
 
2.
Varíme cca 2 minúty, odstavíme ju z ohňa a vmiešame pomôcku na konzervovanie.
3.
Čatní plníme do sklenených pohárov ihneď. Poriadne ich uzavrieme, z tejto dávky by nám mali vyjsť 4 poháre po 375 ml.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Fotorecept: Marhuľové čatní
Čatní - farebná India v pohári
Čatní (chutney) je hustá omáčka. Je charakteristická pre indickú kuchyňu. Pripravuje takmer z čohokoľvek :)...