Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jahodový sirup s ríbezľami

2
porcie
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
jahody
200 g
červené ríbezle
1,25 litre
voda
20 g
kyselina citrónová
1 balíček
Gelfix Klasik 11 Dr.Oetker
500 g
krupicový cukor

postup

1.
Jahody očistíme, umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Ríbezle odstopkujeme, umyjeme a nasypeme spolu s jahodami do hrnca. Zmes povaríme s kyselinou citrónovou približne 2 minúty a potom ju prepasírujeme cez sitko.
2.
Vzniknutú šťavu privedieme k varu. Pridáme Gelfix rozmiešaný s 2 lyžicami cukru. Vmiešame zvyšný cukor a za stáleho miešania zmes varíme približne 5 minút.
3.
Hotový sirup nalejeme do dvoch fľašiek s objemom 0,7 litra. Skladujeme na chladnom a tmavom mieste.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Pijete zelený čaj? Ako jedna z najdostupnejších superpotravín preukázateľne predlžuje život a chráni nás pred...
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?