Pridať recept

Jahodový džem s makom

4
porcie
35
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
jahody
4 PL
rum
1 PL
citrónová šťava
1 PL
mletý mak
1 balíček
želírovací cukor Extra 21 Dr.Oetker
1 kg
krupicový cukor

postup

1.
Jahody očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Zmiešame ich s citrónovou šťavou a nasypeme do hrnca.
 
2.
Pridáme mak, želírovací cukor a za stáleho miešania zmes privedieme k varu. Varíme cca 6 minút, prilejeme rum a ešte horúci džem plníme do sklenených pohárov.
3.
Tie poriadne uzavrieme a na 5 minút otočíme naopak. Z tejto dávky ovocia vyjdu cca 4 poháre s objemom 350 ml.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jahodový džem s vanilkou
Džemy, lekváre, marmelády. Poznáte ich rozdiel?
Viete aký je rozdiel medzi džemom, lekvárom a marmeládou? Takže, ten najzákladnejší rozdiel je v tom, že džem...
Tajomstvo naozaj dobrého jahodového džemu: 7 overených receptov na domáce džemy zo sladkých jahôd
Tajomstvo naozaj dobrého jahodového džemu: 7 overených receptov na domáce džemy zo sladkých jahôd
Varenie domáceho jahodového džemu patrí v mnohých rodinách ku každoročným tradíciám, iní zase majú...
Letná škola zavárania: Jahody
Zavárame jahody: Tradičný džem, kompót a sirup plus tipy na ich uskladnenie
Tak ako v minulosti, zaváranie opäť naberá na popularite. I keď v obchodoch kúpite rôzne druhy džemov,...
Zaváranie
Chystáte sa zavárať? Tu je 20 tipov, o ktorých by ste mali vedieť
Zaváranie nám často zaberie aj celý deň. Pokiaľ absolvujete celú prípravu a samotné sterilizovanie, trvá to...