Jahodový džem s makom
4
porcie
35
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
jahody
4
PL
rum
1
PL
citrónová šťava
1
PL
mletý mak
1
balíček
želírovací cukor Extra 21 Dr.Oetker
1
kg
krupicový cukor
postup
1.
Jahody očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Zmiešame ich s citrónovou šťavou a nasypeme do hrnca.
2.
Pridáme mak, želírovací cukor a za stáleho miešania zmes privedieme k varu. Varíme cca 6 minút, prilejeme rum a ešte horúci džem plníme do sklenených pohárov.
3.
Tie poriadne uzavrieme a na 5 minút otočíme naopak. Z tejto dávky ovocia vyjdu cca 4 poháre s objemom 350 ml.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.