Červená repa s chrenom
5
porcií
125
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
kg
červená repa
2,5
litre
voda
1
balíček
kyselina citrónová
6
PL
strúhaný chren
500
ml
voda
400
ml
vínny ocot
4
PL
kryštálový cukor
2
KL
soľ
3
ks
klinček
1
KL
mleté čierne korenie
2
KL
mletý kmín
2
ks
šalotka
1
balíček
Pomôcky na konzervovanie Dr.Oetker
postup
1.
Červenú repu poriadne umyjeme a uvaríme za cca 35 minút vo vode, v ktorej sme rozpustili kyselinu citrónovú. Necháme ju vychladnúť, olúpeme a nakrájame alebo nastrúhame. Pridáme chren a zmes poriadne premiešame.
2.
V hrnci varíme vodu, ocot, cukor, soľ, klinčeky, korenie, kmín a nadrobno nakrájanú cibuľu 5 minút. Vmiešame pomôcku na konzervovanie a tento nálev nalejeme na repu. Zmes poriadne premiešame a plníme do fliaš.
3.
Z tejto dávky nám vyjde cca 5 fliaš s objemom 750 ml. Fľaše riadne uzavrieme a pri teplote 95°C na plechu s vodou sterilizujeme 40 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.