Pridať recept

Pomarančový džem

4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
pomaranče
350 g
kryštálový cukor
1 balíček
Dr.Oetker GELFIX Super 31

postup

1.
Pomaranče ošúpeme a navážime si presne kilo. Jednotlivé dieliky rozoberieme a nadrobno nakrájame. Nasypeme ich do hrnca so širokým dnom.
 
2.
Gelfix premiešame s cukrom a zamiešame k pomarančom. Za stáleho miešania zmes privedieme k varu a na miernom ohni varíme cca 5 minút.
3.
Odstavíme ich z platničky a hotový džem plníme do sklenených pohárov. Plníme ich až po okraj, poriadne uzavrieme a otočíme na 5 minút hore dnom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Tajomstvo naozaj dobrého jahodového džemu: 7 overených receptov na domáce džemy zo sladkých jahôd
Tajomstvo naozaj dobrého jahodového džemu: 7 overených receptov na domáce džemy zo sladkých jahôd
Varenie domáceho jahodového džemu patrí v mnohých rodinách ku každoročným tradíciám, iní zase majú...
Sladké jedlá zdravšie: Pomarančové lievance s pikantným džemom
Teraz po fašiangoch je sezóna pôstnych jedál. Pôstne jedlo znamená pre každého niečo iné. Pre niekoho...