Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Obrátený perníkový koláč s ríbezľami

4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
vajce
100 g
kryštálový cukor
120 g
maslo
1/2 ks
citrón
1/2 ks
kypriaci prášok do perníka
170 g
celozrnná špaldová múka hladká
500 g
červené ríbezle
2 PL
med

postup

1.
Celé vajcia s cukrom vyšlaháme do peny. Potom k nim pridáme maslo a citrónovú kôru.
2.
K tekutej zmesi prisypeme múku s práškom do pečiva. Cesto bude trochu hustejšie ako klasické piškótové.
3.
Okrúhlu formu s priemerom 24 cm vymažeme maslom a vysypeme múkou. Ríbezle zmiešame s medom a uložíme ich na dno formy.
5.
Koláč pečieme pri teplote 180 stupňov 40 minút. Po upečení ho necháme poriadne vychladnúť a potom ho vyklopíme.
6.
Podľa chuti môžeme posypať práškovým cukrom alebo poliať čokoládou. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...