Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Obrátený perníkový koláč s ríbezľami

4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
vajce
100 g
kryštálový cukor
120 g
maslo
1/2 ks
citrón
1/2 ks
kypriaci prášok do perníka
170 g
celozrnná špaldová múka hladká
500 g
červené ríbezle
2 PL
med

postup

1.
Celé vajcia s cukrom vyšlaháme do peny. Potom k nim pridáme maslo a citrónovú kôru.
2.
K tekutej zmesi prisypeme múku s práškom do pečiva. Cesto bude trochu hustejšie ako klasické piškótové.
3.
Okrúhlu formu s priemerom 24 cm vymažeme maslom a vysypeme múkou. Ríbezle zmiešame s medom a uložíme ich na dno formy.
5.
Koláč pečieme pri teplote 180 stupňov 40 minút. Po upečení ho necháme poriadne vychladnúť a potom ho vyklopíme.
6.
Podľa chuti môžeme posypať práškovým cukrom alebo poliať čokoládou. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čokoládové
Čokoládové pokušenie - pralinky!
Čokoládové pokušenie - pralinky!
Malé čokoládové cukríky, ktoré sa Vám rozplynú na jazyku a vyčarujú Vám úsmev na tvári, áno to sú pralinky! Každý z nás...
Bravčový hrniec
Varte v tlakovom hrnci, je to oveľa rýchlejšie!
Varte v tlakovom hrnci, je to oveľa rýchlejšie!
Už od pradávna sa ľudia všemožne snažia zjednodušiť a najmä urýchliť varenie, veď čas strávený v kuchyni sa dá využiť...
zajačikova torta
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Veľká noc už klope na dvere. Príbytky zdobia veľkonočné dekorácie a je na čase zahájiť aj veľkonočné pečenie. Okrem...