FOTORECEPT: Jablkový koláč s kokosovým snehom
stredná
náročnosť
ingrediencie
5
ks
vaječný žĺtok
100
g
cukor
200
g
tuk
200
ml
sójové mlieko
300
g
špaldová múka polohrubá
1/2
ks
kypriaci prášok do pečiva
1
KL
vanilková aróma
Plnka
7
dl
strúhané jablko zavárané
1
hrsť
čerešne
Sneh
5
ks
vaječný bielok
1
PL
citrónová šťava
50
g
cukor práškový
5
PL
kokos
postup
1.
Žĺtka s cukrom a tukom vyšľaháme do hladkého krému.
2.
Múku zmiešame s práškom do pečiva a postupne ju pridávame ku krému. Potom prilejeme mlieko a všetko spolu opatrne premiešame.
3.
Nakoniec cesto dochutíme vanilkovou arómou.
4.
Stredný plech vymažeme a vysypeme múkou. Cesto rozotrieme na plech a dáme piecť pri teplote 180 stupňov na 25 minút.
5.
Po 25-tich minútach položíme na predpečené cesto jablká s vykôstkovanými čerešňami.
6.
Z bielkov, cukru, kokosu a citrónovej šťavy vymiešame tuhý sneh, ktorý rozotrieme na jablká.
7.
Koláč ďalej pečieme pri rovnakej teplote ešte cca 15-20 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.