Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Nepečený makový koláč bez lepku a laktózy

ingrediencie

Cesto

100 g
mak
1 ks
banán
200 g
biele tofu
3 PL
mleté ľanové semienko

Plnka

250 ml
šľahačková smotana bez laktózy
1 ks
banán
2 PL
med
celý mak na ozdobu

postup

1.
Mak si pomelieme a šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha.
2.
K pomletému maku pridáme najemno nastrúhaný tofu syr, ľanové semienko mleté a popučený banán.
4.
Okrúhlu formu s priemerom 18 cm vymažeme jemne kokosovým olejom (i steny) a natlačíme na dno cesto.
5.
Banán rozmixujeme s medom a prilejeme zmes k vyšľahanej smotane.
6.
Krém natrieme na cesto, posypeme celým makom a necháme v chladničke stuhnúť cez noc. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...