Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Nepečený makový koláč bez lepku a laktózy

ingrediencie

Cesto

100 g
mak
1 ks
banán
200 g
biele tofu
3 PL
mleté ľanové semienko

Plnka

250 ml
šľahačková smotana bez laktózy
1 ks
banán
2 PL
med
celý mak na ozdobu

postup

1.
Mak si pomelieme a šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha.
2.
K pomletému maku pridáme najemno nastrúhaný tofu syr, ľanové semienko mleté a popučený banán.
4.
Okrúhlu formu s priemerom 18 cm vymažeme jemne kokosovým olejom (i steny) a natlačíme na dno cesto.
5.
Banán rozmixujeme s medom a prilejeme zmes k vyšľahanej smotane.
6.
Krém natrieme na cesto, posypeme celým makom a necháme v chladničke stuhnúť cez noc. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Francúzske croissanty
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Aj keď tomu možno nebudete chcieť uveriť, croissant nemá svoj pôvod vo Francúzsku. Jeho história siaha do Rakúska, kde...
Pečené koleno na pive
Pivo - nielen na pitie, ale aj na varenie!
Pivo - nielen na pitie, ale aj na varenie!
Pivo je jedným z najstarších nápojov na svete a má množstvo priaznivých účinkov na ľudské zdravie, za ktoré môže...
Ázijský čaj
Čaje-nečaje! Kto sa v tom má vyznať? Podrobný prehľad čajov
Čaje-nečaje! Kto sa v tom má vyznať? Podrobný prehľad čajov
Možno niekoho trošku zarazí názov článku, ale čajom sa často nazývajú aj nápoje, ktoré s ním nemajú vôbec nič spoločné...