Slivkovo-jablkový džem
4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
jablko
1/2
ks
citrón
500
g
slivky
1
balíček
želírovací cukor Extra 21 Dr.Oetker
2
ks
celá škorica
3
PL
rum
postup
1.
Ovocie umyjeme, zbavíme kôstok a nakrájame na menšie kúsky. Tyčovým mixérom ho rozmixujeme a zmiešame s citrónovou šťavou. Pyré nalejeme do hrnca.
2.
Pridáme želírovací cukor, celú škoricu a rum. Za stáleho miešania zmes privedieme k varu a dôkladne ju varíme cca 5 minút. Vyberieme celú škoricu.
3.
Uvarený džem zbavíme prípadnej peny, plníme ho až po okraj do sklenených pohárov. Tie poriadne uzavrieme a na 5 minút otočíme hore dnom. Z tejto dávky vyjdu 4 poháre s objemom 250 ml.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.