Pridať recept

Slivkovo-jablkový džem

4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
jablko
1/2 ks
citrón
500 g
slivky
1 balíček
želírovací cukor Extra 21 Dr.Oetker
2 ks
celá škorica
3 PL
rum

postup

1.
Ovocie umyjeme, zbavíme kôstok a nakrájame na menšie kúsky. Tyčovým mixérom ho rozmixujeme a zmiešame s citrónovou šťavou. Pyré nalejeme do hrnca.
 
2.
Pridáme želírovací cukor, celú škoricu a rum. Za stáleho miešania zmes privedieme k varu a dôkladne ju varíme cca 5 minút. Vyberieme celú škoricu.
3.
Uvarený džem zbavíme prípadnej peny, plníme ho až po okraj do sklenených pohárov. Tie poriadne uzavrieme a na 5 minút otočíme hore dnom. Z tejto dávky vyjdu 4 poháre s objemom 250 ml.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Domáci jahodový džem: Najlepšie overené recepty a zopár užitočných rád (nielen) pre začiatočníkov
Uchovajte pravú chuť jahôd v sladkých džemoch a lekvároch, ktoré vám ju budú pripomínať až do ďalšej jahodovej sezóny.
Jahodový džem s vanilkou
Džemy, lekváre, marmelády. Poznáte ich rozdiel?
Viete aký je rozdiel medzi džemom, lekvárom a marmeládou? Takže, ten najzákladnejší rozdiel je v tom, že džem...
Pleseň na džeme: Musíte vyhodiť celý pohár?
Pleseň na džeme: Musíte vyhodiť celý pohár? Pozor, toto by mal vedieť každý!
Z času na čas sa objavia poháre džemu s plesňou na povrchu. Mnohí ľudia odstránia pleseň na veľkej ploche...
Zaváranie
Chystáte sa zavárať? Tu je 20 tipov, o ktorých by ste mali vedieť
Zaváranie nám často zaberie aj celý deň. Pokiaľ absolvujete celú prípravu a samotné sterilizovanie, trvá to...
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sušených sliviek?
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sliviek?
Sezóna sliviek je v plnom prúde a vy by ste ju mali využiť. Tieto nenápadné plody sú veľmi zdravé a plné...