Pridať recept

Slivkový džem s vlašskými orechmi

5
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1,3 kg
slivky
200 ml
červené víno
150 g
mleté vlašské orechy
1 balíček
želírovací cukor Super 31 Dr.Oetker
1 KL
kyselina citrónová

postup

1.
Slivky poriadne umyjeme, osušíme a zbavíme kôstok. Nakrájame ich na malé kúsky, nasypeme do hrnca spolu s červeným vínom, orechmi a cukrom. Zmes za stáleho miešania privedieme k varu a varíme cca 5 minút.
 
2.
Pridáme kyselinu citrónovú, džem poriadne premiešame a odoberieme z neho penu. Plníme ho do pripravených sklenených pohárov až po okraj. Poriadne ich uzavrieme a otočíme hore dnom na 5 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Domáci jahodový džem: Najlepšie overené recepty a zopár užitočných rád (nielen) pre začiatočníkov
Uchovajte pravú chuť jahôd v sladkých džemoch a lekvároch, ktoré vám ju budú pripomínať až do ďalšej jahodovej sezóny.
Jahodový džem s vanilkou
Džemy, lekváre, marmelády. Poznáte ich rozdiel?
Viete aký je rozdiel medzi džemom, lekvárom a marmeládou? Takže, ten najzákladnejší rozdiel je v tom, že džem...
Pleseň na džeme: Musíte vyhodiť celý pohár?
Pleseň na džeme: Musíte vyhodiť celý pohár? Pozor, toto by mal vedieť každý!
Z času na čas sa objavia poháre džemu s plesňou na povrchu. Mnohí ľudia odstránia pleseň na veľkej ploche...
Zaváranie
Chystáte sa zavárať? Tu je 20 tipov, o ktorých by ste mali vedieť
Zaváranie nám často zaberie aj celý deň. Pokiaľ absolvujete celú prípravu a samotné sterilizovanie, trvá to...
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sušených sliviek?
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sliviek?
Sezóna sliviek je v plnom prúde a vy by ste ju mali využiť. Tieto nenápadné plody sú veľmi zdravé a plné...