Pridať recept

Marmeláda z pomarančov a mrkvy

5
porcií
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 ml
horúca voda
3 ks
ovocný čaj
9 ks
pomaranč
150 g
mrkva
200 ml
jablkový džús
1 KL
mletá škorica
2 KL
kyselina citrónová
1 balíček
želírovací cukor Extra 21 Dr.Oetker

postup

1.
Horúcou vodou zalejeme ovocný čaj a necháme ho 15 minút lúhovať. Pomaranče medzitým ošúpeme a vykrojíme z nich dužinu bez šupiek. Šťavu zachytíme do hrnca. Mrkvu umyjeme a najemno nastrúhame.
 
2.
V hrnci zmiešame dužinu z pomarančov, mrkvu, čaj, džús, kyselinu citrónovú, mletú škoricu a želírovací cukor. Zmes privedieme k varu a dôkladne povaríme asi 5 minút.
3.
Odoberieme prípadnú penu, ešte horúcu marmeládu plníme do sklenených pohárov. Z tejto dávky by malo vyjsť 5 pohárov s objemom 375 ml. Poriadne ich uzavrieme a na 5 minút otočíme hore dnom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Jahodový džem s vanilkou
Džemy, lekváre, marmelády. Poznáte ich rozdiel?
Viete aký je rozdiel medzi džemom, lekvárom a marmeládou? Takže, ten najzákladnejší rozdiel je v tom, že džem...