Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slivkový kompót s korením

ingrediencie

20 ks
čerstvé slivky
1 ks
jablko
1 ks
celá škorica
5 ks
klinčeky
1 štipka
aníz mletý
1 PL
med
4 PL
voda
citrónová šťava

postup

Kombinácia sliviek a jablka s chuťou škorice a klinčekov. Vhodné na lievance, do palaciniek, prípadne k iným jedlám.
Slivky a jablko očistíme od šupiek a jadier a narežeme na menšie kúsky. V hrnci zmiešame s korením, medom, citrónovou šťavou, vodou a zmes privedieme k varu. Zakryté na miernom ohni dusíme 15 minút. Podľa potreby dolejeme vodu a pre sladšiu chuť môžeme pridať med. Na záver vyberieme škoricu a klinčeky. Hotovým kompótom naplníme pohár, prípadne hneď použijeme pri servírovaní jedál. V chladničke nám vydrží niekoľko dní aj týždňov. Dávka vychádza na jeden pohár.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.