Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Znojemské uhorky

ingrediencie

5 kg
uhorky nakladačky
1 ks
tekvica
2 ks
mrkva
1 ks
cibuľa
3 vetvičky
čerstvý kôpor

nálev

80 g
soľ
150 g
cukor
10 ks
nové korenie
5 ks
bobkový list
2 litre
voda
500 ml
ocot
1 ks
pomôcka na zaváranie DrOetker

postup

Uhorky umyjeme, mrkvu, cibuľu a tekvicu očistíme. Cibuľu nakrájame na kolieska, z mrkvy a tekvice pomocou formičky na suché pečivo vykrojíme rôzne tvary. Zo surovín na nálev uvaríme sladkokyslý nálev. Do pohára na zaváranie ukladáme uhorky, kôpor, vykrojené tvary a kolieska cibule tak, aby boli na stene pohára. Zalejeme nálevom, uzavrieme a sterilizujeme pri teplote 100°C 5 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
luciannah
9.3.2016 11:58 | |
+6 -1
Sorry, no do znojemských uhoriek nikdy ani tekvica, ani zmeska od dr. Oetkera nešli. A o amatérskom a vyslovene neznojemskom náleve, kde chýba množstvo pre chuť veľmi podstatných ingrediencií, už ani nehovorím. Je mi ľúto, že autorka receptu nemala možnosť ochutnať originál pravé znojemské uhorky, a ani nemá predstavu, o čom to vôbec bolo. Aj keď má odvahu to takto nazvať a przniť tak tradičnú receptúru a značku. Navrhujem preto recept premenovať a nezavádzať ľudí...
dorisa
3.8.2015 19:12 | |
+0 -1
blahoželám k výhre :!
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Spenená zrnková
Nespravte si „faux pas“ v kaviarni!
Nespravte si „faux pas“ v kaviarni!
Pitie kávy patrí medzi každodenné rituály väčšiny dospelých ľudí. Ak nepatríte medzi človeka, čo ihneď po zobudení musí...
egreš
Egreše
Egreše
Egreše sú veľmi chutné ovocie. Pri správnom výbere odrody je dokonca aj sladké. Egreš bol pôvodne obyčajný divoký ker...
smaženie
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Pri mojich prednáškach či seminároch o intolerancii na potraviny padajú najčastejšie otázky práve o lepku. Ako ho...