Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Znojemské uhorky

ingrediencie

5 kg
uhorky nakladačky
1 ks
tekvica
2 ks
mrkva
1 ks
cibuľa
3 vetvičky
čerstvý kôpor

nálev

80 g
soľ
150 g
cukor
10 ks
nové korenie
5 ks
bobkový list
2 litre
voda
500 ml
ocot
1 ks
pomôcka na zaváranie DrOetker

postup

Uhorky umyjeme, mrkvu, cibuľu a tekvicu očistíme. Cibuľu nakrájame na kolieska, z mrkvy a tekvice pomocou formičky na suché pečivo vykrojíme rôzne tvary. Zo surovín na nálev uvaríme sladkokyslý nálev. Do pohára na zaváranie ukladáme uhorky, kôpor, vykrojené tvary a kolieska cibule tak, aby boli na stene pohára. Zalejeme nálevom, uzavrieme a sterilizujeme pri teplote 100°C 5 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
luciannah
9.3.2016 11:58 | |
+12 -1
Sorry, no do znojemských uhoriek nikdy ani tekvica, ani zmeska od dr. Oetkera nešli. A o amatérskom a vyslovene neznojemskom náleve, kde chýba množstvo pre chuť veľmi podstatných ingrediencií, už ani nehovorím. Je mi ľúto, že autorka receptu nemala možnosť ochutnať originál pravé znojemské uhorky, a ani nemá predstavu, o čom to vôbec bolo. Aj keď má odvahu to takto nazvať a przniť tak tradičnú receptúru a značku. Navrhujem preto recept premenovať a nezavádzať ľudí...
dorisa
3.8.2015 19:12 | |
+1 -1
blahoželám k výhre :!
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Sušené slivky
Sušené ovocie je zdravé, stačí si ho dopriať s mierou!
Sušené ovocie je zdravé, stačí si ho dopriať s mierou!
Medzi najstaršie spôsoby spracovania ovocia patrí sušenie, pretože takýmto spôsobom sa podstatne predĺži doba jeho...
Zemiakové placky
Zemiakové placky 10 x inak
Zemiakové placky 10 x inak
Čo dnes na večeru? Ľahká a chutná pomoc v podobe tradičných i menej tradičných podlesníkov.
French crepes
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Flambovanie má základ vo francúzskom slove “ flamber“, čo v preklade znamená horieť. Tento spôsob úpravy jedla patrí...