Domáci kečup
10
porcií
230
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
3,5
kg
zrelé paradajky
1
ks
cibuľa
1
ks
cesnaku
110
g
soľ
900
g
cukor
600
ml
červený vínny ocot
1/2
KL
kajenské korenie
1
KL
mleté klinčeky
1/4
KL
mletý muškátový oriešok
postup
1.
Paradajky očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Cibuľu ošúpeme nadrobno nakrájame spolu s celou hlavičkou cesnaku.
2.
Všetky suroviny až na muškátový oriešok, vložíme do hrnca a na miernom ohni dusíme cca 3 hodiny. Občas kečup premiešame, aby sa nám neprichytil k dnu. Dôležité je, aby zmes zhustla a vyparilo sa z nej čo najviac vody.
3.
Potom ju necháme vychladnúť a prepasírujeme cez jemné sitko. Nakoniec pridáme muškátový oriešok a kečup plníme do sklenených fliaš. Z tejto dávky by malo vyjsť 10 fľašiek s objemom 250 ml.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.