Pridať recept

Čerešňovo-malinový džem

ingrediencie

1/4 kg
čerstvé čerešne
1/2 kg
čerstvé maliny
2 kg
krupicový cukor

postup

1.
Čerešne umyjeme, vykôstkujeme a nakrájame na menšie kúsky. Maliny poriadne umyjeme a nasypeme do hrnca k čerešniam. Prisypeme cukor a zmes privedieme k varu.
 
2.
Na miernom ohni džem varíme, dokým nebude úplne hustý. Vyskúšame ho pomocou tanierika a lyžičky. Ak na tanieriku zhustne za pár minút, je hotový.
3.
Horúcim džemom plníme sklenené poháre. Uzavrieme ich viečkom a zavaríme v pare.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Rozborova.M
8.6.2018 13:51 | |
+1 -0
Na také množstvo ovocia až 2 kg cukru?
Podobné články
Čerešne
Sladké čerešne: Poradíme, ako ich odkôstkovať, uskladniť a premeniť na trvanlivé pochúťky
Sezóna čerešní netrvá dlho. Napriek tomu máme toto ovocie veľmi radi a chceli by sme ho uchovať aj...
Domáci jahodový džem: Najlepšie overené recepty a zopár užitočných rád (nielen) pre začiatočníkov
Uchovajte pravú chuť jahôd v sladkých džemoch a lekvároch, ktoré vám ju budú pripomínať až do ďalšej jahodovej sezóny.
Pleseň na džeme: Musíte vyhodiť celý pohár?
Pleseň na džeme: Musíte vyhodiť celý pohár? Pozor, toto by mal vedieť každý!
Z času na čas sa objavia poháre džemu s plesňou na povrchu. Mnohí ľudia odstránia pleseň na veľkej ploche...
Jahodový džem s vanilkou
Džemy, lekváre, marmelády. Poznáte ich rozdiel?
Viete aký je rozdiel medzi džemom, lekvárom a marmeládou? Takže, ten najzákladnejší rozdiel je v tom, že džem...
Zaváranie
Chystáte sa zavárať? Tu je 20 tipov, o ktorých by ste mali vedieť
Zaváranie nám často zaberie aj celý deň. Pokiaľ absolvujete celú prípravu a samotné sterilizovanie, trvá to...