Pridať recept

Jahodový likér

ingrediencie

5 kg
čerstvé jahody
3,5 litre
lieh určený na výrobu likéru 80%
2,5 litre
voda
2,5 kg
med

postup

1.
Jahody umyjeme, očistíme a rozpučíme na pyré. Prelejeme ho do veľkej sklenenej nádoby, prilejeme 1,5 litra liehu a 0,5 litra vody.
 
2.
Zmes necháme 14 dní odstáť, najlepšie niekde v chlade. Potom tekutinu precedíme do hrnca. Pridáme med, 2 litre predvarenej vody a zvyšok liehu. Všetko poriadne premiešame a nalejeme do vopred sterilizovaných fliaš.
3.
Poriadne ich zašpuntujeme, uložíme do chladu a tmy.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Eggnog with cinnamon
Tekutá sladkosť pre dospelých - vaječný likér!
Čo by to boli za Vianoce bez vaječného likéru, stromčeka, kapra a darčekov? Ešte doteraz si určite pamätáte,...
3 krémové likéry
3 krémové likéry, ktoré zahrejú a navodia tú správnu sviatočnú atmosféru
K vianočnej pohode už neodmysliteľne patria aj sladké, krémové likéry, ktoré krásne voňajú po rume...
Vaječný koňak
Domáci likér na 8 spôsobov, ten vaječný je najlepší
Najmä v strednej Európe býva zvykom, že si počas Vianoc radi vychutnávame dobrý likér. Ozdobený stromček,...