Pridať recept

Rebarborová marmeláda s jahodami

ingrediencie

500 g
rebarbora
500 g
jahody
750 g
práškový cukor

postup

1.
Rebarboru očistíme spolu s jahodami a nakrájame ich na malé kocky. Zmes vložíme do hrnca, premiešame s cukrom a za občasného miešania privedieme k varu.
 
2.
Marmeládu na miernom ohni varíme tak dlho, dokým nebude hustá. Zistíme to pomocou lyžičky a tanierika. Lyžičkou kvapneme na tanierik a ak je za pár sekúnd marmeláda hustá, odstavíme ju.
3.
Plníme ňou poháre takmer po vrch. Poriadne ich uzavrieme a 10 minút sterilizujeme v pare.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fantastická rozlúčka s rebarborou
Rebarborová sezóna vrcholí a my sa s ňou rozlúčime takýmto fantastickým koláčikom.
Mafiny s rebarborou, jahodami a malinami
Rebarbora - ovocie či zelenina?
Používa sa ako ovocie, ale predsa je to zelenina ;) Táto zelenina prišla do Európy z Mongolska, Číny. Už pred...
Rebarbora a jahody
Výnimočné spojenie chutí rebarbory a jahôd
Sladučké jahody a kyslastá rebarbora spolu tvoria výnimočný pár.
Rebarborový sirup
Rebarbora je poklad v kuchyni, ale v tomto prípade ju určite nekonzumujte!
Čo rebarbora obsahuje? Aký má prínos pre zdravie? Ako ju zužitkovať v kuchyni a kedy je nebezpečná? Spoznajte...
7 fantastických benefitov rebarbory
Kyselkavá zelenina, ktorá v kombinácii s cukrom tvorí chutné dezerty.