Pridať recept

Černice zavarené v cukre

ingrediencie

500 g
černice
750 g
cukor
250 ml
voda

postup

1.
Vo vode necháme rozpustiť cukor, vymiešame cukrový sirup a opatrne doň vmiešame očistené černice. Po 2 minútach ich dierkovanou naberačkou vyberieme.
 
2.
Cukor privedieme k varu a varíme asi 5 minút. Necháme ho vychladnúť, nalejeme na ostružiny a do druhého dňa necháme zmes odpočívať.
3.
Druhý deň cukor zlejeme, dobre prevaríme pozbierame penu. Necháme ho vychladnúť a opäť nalejeme na ovocie.
4.
Tretí deň šťavu uvaríme ešte raz spolu s černicami na miernom ohni. Mierne vychladnutú zmes plníme do pohárov, ktoré uzavrieme a sterilizujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
černice
Černice
Černica - sú malé plody popínavého ostnatého kra - ostružiny černicovej, s krásnou arómou. Sú zoskupené...
Takto udržíte letné bobuľové ovocie dlho čerstvé
Čerstvé viac ako týždeň! Zázračný kúpeľ na letné bobuľové ovocie vám ušetrí peniaze a zaručí čerstvosť
Bobule sú teraz v sezóne! Sú sladké a šťavnaté. Bohužiaľ, doma sa rýchlo kazia. Existuje však jednoduchý...