Pridať recept

Paprikové čatní

ingrediencie

600 g
červená paprika
2 ks
paradajka
1 ks
broskyňa
2 PL
červený vínny ocot
2 PL
krupicový cukor
3 ks
klinček
1 ks
kardamón
1/4 KL
soľ, čili paprička
100 ml
biele víno
400 g
želírovací cukor 2:1
100 g
cibuľa

postup

1.
Zrelé papriky očistíme, umyjeme a z vnútra odstránime semienka. Z paradajok a broskyne pomocou horúcej vody odstránime šupku. Očistíme ich aj vnútra a nadrobno nakrájame. Cibuľu nadrobno nasekáme.
 
2.
Všetko ovocie a zeleninu vložíme do hrnca, pridáme ocot, víno, cukor, kardamón a klinčeky. Zmes dochutíme soľou, čili a privedieme k varu. Na miernom ohni za občasného premiešania varíme cca 30 minút.
3.
Potom odstránime klinčeky, kardamón a vmiešame želírovací cukor. Zmes opäť privedieme k varu a varíme 3 minúty. Ešte horúce čatní plníme do sklenených pohárov. Poriadne ich uzavrieme a na 5 minút otočíme hore dnom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Fotorecept: Marhuľové čatní
Čatní - farebná India v pohári
Čatní (chutney) je hustá omáčka. Je charakteristická pre indickú kuchyňu. Pripravuje takmer z čohokoľvek :)...