Pridať recept

Penne alla Sorrentina

ingrediencie

600 g
paradajka
350 g
cestoviny penne
3 balíčky
syr Mozzarella Galbani
2 PL
strúhaný parmezán
2 PL
extra panenský olivový olej
2 strúčiky
cesnaku
oregano
bazalka
korenie
soľ

postup

1.
Paradajky ponorte na niekoľko sekúnd do vriacej vody, potom opláchnite pod studenou vodou, ošúpte a nakrájajte nahrubo. Na rozpálenom oleji na panvici jemne ošmahnite nakrájaný cesnak. Pridajte paradajky, osoľte, okoreňte, ochuťte štipkou oregana a niekoľkými lístkami bazalky. Varte pri vysokej teplote asi 15 minút.
 
2.
Medzitým nechajte uvariť cestoviny. Mozzarellu nakrájajte na tenké plátky. Uvarené cestoviny sceďte a potom ich vyklopte do olejom zľahka vymastenej sklenenej zapekacej misky. Pokryte najprv plátkami mozzarelly, potom paradajkovou omáčkou a nakoniec poprášte parmezánom. Pečte 10 minút na 200 ° C, kým sa mozzarella úplne nerozpustí a spolu s paradajkami nevytvorí hustú voňavú omáčku. Podávajte horúce.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pečená kukurica
Jedlá sa pečú takmer samé! Vydrží všetko a urobíte v ňom najviac receptov, máte ho doma? Ak nie, ihneď to napravte
Aj vy preferujete recepty s jednoduchou prípravou? Máme pre vás skvelý tip! Zaobstarajte si perfektného...
Varenie cestovín
Nerobíte ich aj vy? Toto je 5 najčastejších chýb, ktoré pri varení cestovín robí každý!
Každý miluje cestoviny. Ich veľkou výhodou je, že sú hotové za pár minút a ich príprava je celkom...
Aké vína podávať k cestovinám?
Viete, ako na to? Šéfkuchári radia, aké vína sa hodia k týmto cestovinovým klasikám
Či už ploché, točené alebo vrúbkované, cestoviny vám v akejkoľvek podobe zabezpečia vynikajúci kulinársky...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...