Jednoduché kapustové pagáče
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
hlávková kapusta
120
g
zemiaky
20
g
droždie
10
g
cukor
400
g
krupicová múka
80
g
masť
1
ks
vaječný žĺtok
2
dl
mlieko
podľa chuti
mleté čierne korenie, soľ
postup
1.
Múku, droždie rozdrobené v mlieku, žĺtok, cukor, soľ a uvarené, pretlačené zemiaky spracujeme na tuhé cesto. Pridáme posekanú kapustu, korenie a necháme vykysnúť.
2.
Vykysnuté rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a vykrajujeme pagáčiky, ktoré necháme znovu vykysnúť. Potom ich pečieme vo vyhriatej rúre do zlatista.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.