Pirôžky plnené mletým hovädzím a bravčovým mäsom
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
krupicová múka
10
g
droždie
1
ks
vaječný žĺtok
10
g
cukor
400
g
olej
trochu
mlieko
Plnka:
150
g
hovädzie mäso
150
g
bravčové mäso
30
g
cibuľa
1
ks
vajce na pomastenie
podľa chuti
čierne korenie, soľ
postup
1.
Do múky pridáme droždie rozmiešané s cukrom a vlažným mliekom, žĺtok, olej a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a vykrajujeme kolieska.
2.
Plnka: Hovädzie varené a bravčové pečené mäso pomelieme s cibuľou, osolíme, okoreníme a vypracujeme kašu. Ňou naplníme kolieska, uzavrieme a vytvarujeme pirohy.
3.
Necháme nakysnúť, potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.