Pridať recept

Mojito cupcakes

ingrediencie

Korpus

113 g
Hera maslova prichuť
130 g
kryštálového cukru
3 ks
vajec
1 ČL
vanilkového extraktu alebo polovica vanilkového struku
60 ml
plnotučného mlieka
200 g
hladkej múky
30 g
kondenzovanej limetkovej kôry alebo kôry z citrusu
1,5 ČL
kypriaceho prášku
trochu
kôry z jednej limetky
2 PL
limetkovej šťavy

Krém

250 g
Hera maslova prichuť
190 g
práškového cukru
50 ml
plnotučného mlieka
8 cl
bieleho rumu
20 g
kryštálového cukru alebo môžeme nahradiť aj tmavým trstinovým
lístky
z troch vetvičiek mäty

postup

Pre leto je typické nielen čerstvé ovocie, ale tiež posedenia s priateľmi, záhradné párty a grilovačky. Ideálnym pohostením k týmto príležitostiam sú "minitortičky“- tzv. cupcakes.
1.
Predhrejete rúru na 175 ˚C. Zmäknutú rastlinnú tukovú nátierku Hera Maslová vyšľaháte s kryštálovým cukrom do hladkej peny. Pridáte postupne vajce a vanilkový extrakt či struk. V ďalšej mise preosejete múku, kypriaci prášok a soľ. Do vyšľahanej peny prisypete polovicu múčnej zmesi a mlieko. Krátko zašľaháte. Dosypete zvyšok sypkých surovín, nastrúhanú limetkovú kôru a kondenzovanú kôru z limetky či citrusov. Všetko dôkladne prešľaháte. Na záver opatrne vmiešate limetkovú šťavu. Pripravené cesto rovnomerne rozdelíte do formy na muffiny, vyloženej papierovými košíčkami. Pečiete 17-20 minút, upečenie vyskúšate zapichnutím špajdle – pokiaľ sa nelepí, sú upečené.
 
2.
Na krém vyšľaháte zmäknutú rastlinnú tukovú nátierku Hera Maslová príchuť s práškovým cukrom do hladka. Postupujete tak, že na dno umiestite do jednej časti rastlinnú tukovú nátierku Hera Maslová príchuť a do druhej nasypete práškový cukor, ktorý zalejete a premiešate s vlažným mliekom. Potom začnete všetko šľahať do hladkej peny. Medzitým dáte do kastrólika limetkovú šťavu, nasekané lístky mäty, práškový cukor a biely rum. Krátko povaríte, necháte vychladnúť. Takto pripravenú šťavu opatrne primiešate do krému. Necháte vychladnúť v chladničke.
3.
Zdobíte podľa fantázie, napr. limetkou a čerstvou mätou. Dobre vyzerá aj posyp trstinovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať