Pridať recept

Limetkové limonádové cupcakes s ovocným krémom

Limetkové limonádové cupcakes s ovocným krémom
Zdroj: Hera

ingrediencie

Korpus

115 g
zmäknutej rastlinnej tukovej nátierky Hera Maslová príchuť
130 g
kryštálového cukru
3 ks
stredne veľké vajcia
1 ČL
vanilkového extraktu, alebo semienka z ½ vanilkového struku
60 ml
plnotučného mlieka
100 g
hladkej múky
95 g
polohrubej múky
štipiek
soli
1,5 ČL
prášku do pečiva
trochu
kôry z 1 limetky a šťava z nej

Krém

200 ml
plnotučného mlieka
20 g
ovocného pudingu
125 g
Hera maslova prichuť
100 g
práškového cukru
100 g
bielej čokolády

postup

Ideálnym pohostením k letným posedeniam s rodinou či priateľmi sú tortové „jednohubky“- tzv. cupcakes.
1.
Predhrejete rúru na 170 ˚C. V mise vyšľaháte zmäknutú rastlinnú tukovú nátierku Hera Maslová príchuť do krému. Postupne pridávate preosiaty práškový cukor a šľaháte tak dlho, pokiaľ sa nevytvorí hladká pena. Pridáte postupne celé vajcia, vždy jedno po druhom. Ďalej pridáte vanilku alebo vanilkový struk, ktorý najprv rozkrojíte a nožom vyškrabete jeho obsah, limetkovú kôru a šťavu. Obe preosiate múky zmiešate v inej mise so soľou a práškom do pečiva. Do cesta pridáte polovicu múčnej zmesi a mlieko a šľaháte, pokiaľ sa ingrediencie nespoja. Nakoniec pridáte druhý diel múčnej zmesi a ešte raz zašľaháte, pokiaľ nie je cesto hladké a kompaktné. Košíčky na pečenie plníte do 3/4 a dáte piecť na 20-22 minút. Hneď ako sú košíčky upečené, necháte ich ešte 5 minút na plechu alebo v košíčkoch na pečenie, a potom ich premiestite na chladiacu mriežku.
 
2.
Uvaríte puding v 200 mililitroch plnotučného mlieka a necháte za stáleho miešania vychladnúť. Prípadne dáte do nerezovej misy, ktorú zakryjete potravinárskou fóliou a necháte vychladnúť pri izbovej teplote. Vo vodnom kúpeli rozpustíte 100 g čokolády a necháte celkom vychladnúť. V mise vyšľaháte zmäknutú rastlinnú tukovú nátierku Hera Maslová príchuť, do ktorej primiešate preosiaty práškový cukor. Do vzniknutej hmoty postupne zašľaháte vychladnutý puding. Nakoniec zľahka vmiešate rozpustenú čokoládu.
3.
Hotové cupcakes zdobíte pripraveným krémom podľa fantázie, napr. čerstvými jahodami, limetkou alebo čerstvou mätou. Tip: Krém môžete urobiť z akejkoľvek príchuti pudingu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať