Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slivkové knedle

ingrediencie

10 ks
uvarené zemiaky
hrubá múka
2 ks
vajce
soľ
mlieko
roztopené maslo
mak mletý
práškový cukor
voda

postup

Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Nastrúhame ich na jemnom strúhadle. Pridáme vajce, soľ, trochu mlieka a hrubej múky , aby vzniklo vláčne cesto. Všetko dobre zmiešame . Cesto rozvaľkáme , nakrájame na štvorčeky a slivky starostlivo zabalíme . Vkladáme do osolenej vriacej vody a uvaríme - cca 10-12 min. Hotové posypeme mletým makom, práškovým cukrom a polejeme rozpusteným maslom .
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...
Turkey schnitzel
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Vypražený rezeň patrí rovnako ako halušky, sviečková, segedínsky guláš alebo šúľance s makom do tradičnej slovenskej...