Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slivkové knedle

ingrediencie

10 ks
uvarené zemiaky
hrubá múka
2 ks
vajce
soľ
mlieko
roztopené maslo
mak mletý
práškový cukor
voda

postup

Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Nastrúhame ich na jemnom strúhadle. Pridáme vajce, soľ, trochu mlieka a hrubej múky , aby vzniklo vláčne cesto. Všetko dobre zmiešame . Cesto rozvaľkáme , nakrájame na štvorčeky a slivky starostlivo zabalíme . Vkladáme do osolenej vriacej vody a uvaríme - cca 10-12 min. Hotové posypeme mletým makom, práškovým cukrom a polejeme rozpusteným maslom .
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...