Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slivkové knedle

ingrediencie

10 ks
uvarené zemiaky
hrubá múka
2 ks
vajce
soľ
mlieko
roztopené maslo
mak mletý
práškový cukor
voda

postup

Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Nastrúhame ich na jemnom strúhadle. Pridáme vajce, soľ, trochu mlieka a hrubej múky , aby vzniklo vláčne cesto. Všetko dobre zmiešame . Cesto rozvaľkáme , nakrájame na štvorčeky a slivky starostlivo zabalíme . Vkladáme do osolenej vriacej vody a uvaríme - cca 10-12 min. Hotové posypeme mletým makom, práškovým cukrom a polejeme rozpusteným maslom .
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...