Pridať recept

Pikantné stredomorské cestoviny

4
porcie
25
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 PL
olivový olej
80 g
cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
400 g
lúpané paradajky
200 ml
pasírované paradajky
1 KL
cukor
2 KL
vegeta
1 PL
kapary
100 g
zelené olivy
1 konzerva
tuniak vo vlastnej šťave
500 g
cestoviny
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
nastrúhaný parmezán

postup

1.
Na rozpálenom oleji v panvici opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, lúpané a pasírované paradajky, cukor, vegetu, kapary a na kolieska nakrájané olivy. Dochutíme ju soľou, korením podľa vlastnej chuti.
 
2.
Omáčku varíme na miernom ohni cca 10 minút, potom pridáme scedeného tuniaka. Podľa návodu na obale uvaríme cestoviny al dente.
3.
Cestoviny rozložíme na taniere, prelejeme ich omáčkou a posypeme syrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať