Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Marhuľový sirup

ingrediencie

1 liter
marhuľová šťava
650 g
kryštálový cukor

postup

1.
Šťavu z marhúľ dostaneme nasledovne. Marhule umyjeme, vykôstkujeme a dužinu pomelieme na mäsovom mlynčeku. Prepasírujeme ju cez jemné sitko a získame čerstvú marhuľovú šťavu.
2.
Do hrnca odmeriame cca 1 liter šťavy, na toto množstvo dáme 650 g kryštálového cukru a na miernom ohni zmes privedieme k varu. Potom ju odstavíme a hotovým sirupom plníme fľaše. Poriadne ich uzavrieme a pri teplote 100°C sterilizujeme 10 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.