Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bazová šťava, sirup

ingrediencie

20 ks
bazové kvety
3 ks
citrón
1,5 litre
studená voda
2 kg
krupicový cukor
50 g
kyselina citrónová

postup

1.
Kvety bazy natrháme, umyjeme a vložíme do hrnca. Pridáme jeden citrón nakrájaný na kolieska a všetko zalejeme vodou. Zmes prikryjeme a necháme 24 hodín odstáť.
2.
Druhý deň šťavu precedíme do hrnca, pridáme citrónovú šťavu zo zvyšných citrónov, kyselinu citrónovú a cukor. Zmes privedieme k varu a chvíľu na miernom ohni varíme.
3.
Ešte horúcu šťavu plníme do sklenených fliaš, ktoré poriadne uzavrieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Ing-ritka
9.6.2017 11:38 | |
+6 -0
sirup sa nevari,len ohrieva pri 50 stupnoch,inac sa znehodnocuju vitaminy
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Fánky
Top 3 recepty na fánky
Top 3 recepty na fánky
Vyprážané, pečené či tvarohové, ale vždy plné lásky a Božej milosti.
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.