Pridať recept

Bazová šťava, sirup

ingrediencie

20 ks
bazové kvety
3 ks
citrón
1,5 litre
studená voda
2 kg
krupicový cukor
50 g
kyselina citrónová

postup

1.
Kvety bazy natrháme, umyjeme a vložíme do hrnca. Pridáme jeden citrón nakrájaný na kolieska a všetko zalejeme vodou. Zmes prikryjeme a necháme 24 hodín odstáť.
 
2.
Druhý deň šťavu precedíme do hrnca, pridáme citrónovú šťavu zo zvyšných citrónov, kyselinu citrónovú a cukor. Zmes privedieme k varu a chvíľu na miernom ohni varíme.
3.
Ešte horúcu šťavu plníme do sklenených fliaš, ktoré poriadne uzavrieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Ing-ritka
9.6.2017 11:38 | |
+12 -3
sirup sa nevari,len ohrieva pri 50 stupnoch,inac sa znehodnocuju vitaminy
Podobné články
Bazový med
Baza už začína kvitnúť: 5 nápadov na recepty z voňavých kvetov bazy, pozor na CHYBU, ktorú robí každý!
Tiež milujete vôňu bazového kvetu? Tá vôňa je jednoducho nádherná! Máme pre vás tri tipy, čo môžete...
Bazový sirup
3 zásadné kroky k voňavému bazovému sirupu
Ako a kedy najlepšie zbierať bazové kvety na sirup a iné pochúťky z tejto aromatickej rastliny.
Recept na výborný bazový sirup plus nápady a rady, čo urobiť s voňavými kvetmi bazy čiernej
Recept na výborný bazový sirup plus nápady a rady, čo urobiť s voňavými kvetmi bazy čiernej
Voňavé kvety bazy so svojim liečivým peľom si môžete vychutnávať po celý rok v chutnom sirupe. Nazbierajte...
V boji s chorobami vám pomôžu domáce sirupy
Domáce sirupy na kašeľ a boľavé hrdlo: Vyskúšajte tradičný cibuľový alebo ten z bobkového listu
Sychravé počasie a chladné dni dokážu počas jesene a zimy poriadne potrápiť našu imunitu. Preto by sme mali...
Zaváranie
Chystáte sa zavárať? Tu je 20 tipov, o ktorých by ste mali vedieť
Zaváranie nám často zaberie aj celý deň. Pokiaľ absolvujete celú prípravu a samotné sterilizovanie, trvá to...
Bazový sirup
Naj osvieženie z prírody: Domáci bazovo-mätový sirup
V lete nám padne vhod, keď sa môžeme osviežiť limonádou s nejakým chuťovo zaujímavým sirupom. Ten si...