Pridať recept

Korenistý mrkvovo-jablkový džem

ingrediencie

500 g
mrkva
400 ml
voda
500 g
jablko
500 g
krupicový cukor
300 ml
biele víno
30 ml
citrónová šťava
1 štipka
mletý muškátový oriešok, klinčeky
60 ml
jablkovica

postup

1.
Mrkvu očistíme, najemno nastrúhame. Jablká olúpeme, zbavíme jadrovníkov a taktiež nastrúhame.
 
2.
Mrkvu vložíme do hrnca, zalejeme vodou a na miernom ohni ju varíme cca 15 minút. Pridáme jablká, cukor, víno, citrónovú šťavu, korenie a varíme ďalších 5 minút. Primiešame jablkovicu a hotový džem plníme do sklenených fliaš. Poriadne ich uzavrieme a dáme sterilizovať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Domáci jahodový džem: Najlepšie overené recepty a zopár užitočných rád (nielen) pre začiatočníkov
Uchovajte pravú chuť jahôd v sladkých džemoch a lekvároch, ktoré vám ju budú pripomínať až do ďalšej jahodovej sezóny.
Pleseň na džeme: Musíte vyhodiť celý pohár?
Pleseň na džeme: Musíte vyhodiť celý pohár? Pozor, toto by mal vedieť každý!
Z času na čas sa objavia poháre džemu s plesňou na povrchu. Mnohí ľudia odstránia pleseň na veľkej ploche...
Jahodový džem s vanilkou
Džemy, lekváre, marmelády. Poznáte ich rozdiel?
Viete aký je rozdiel medzi džemom, lekvárom a marmeládou? Takže, ten najzákladnejší rozdiel je v tom, že džem...
Zaváranie
Chystáte sa zavárať? Tu je 20 tipov, o ktorých by ste mali vedieť
Zaváranie nám často zaberie aj celý deň. Pokiaľ absolvujete celú prípravu a samotné sterilizovanie, trvá to...