Pridať recept

Žemle s tvarohom

2
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

8 ks
žemľa
500 g
nízkotučný tvaroh
2 ks
žĺtok
1 KL
citrónová kôra
40 g
maslo
120 g
práškový cukor
20 g
hrozienka

postup

1.
Zo žemlí odrežeme vrchné časti a lyžičkou vyberieme striedku.potom žemle namočíme v mlieku a uložíme na väčší vymastený plech.
 
2.
Plnka: cukor vymiešame so žĺtkami,pridáme tvaroh, hrozienka (môžeme vopred namočiť do ovocnej šťavy), postrúhanú citrónovú kôru a všetko spolu dôkladne zmiešame.
3.
Žemle naplníme plnkou a prikryjeme odrezanými vrškami navhlčenými v mlieku a dáme piecť. občas ich polejeme mliekom. pečieme asi 15 min. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.