Pridať recept

Zaváranina z marhúľ

ingrediencie

1,2 kg
zrelé marhule
1 kg
krupicový cukor

postup

1.
Na marmeládu sa doporučuje použiť veľmi zrelé, sladké a hlavne mäkké marhule. Umyjeme ich, osušíme a vykôstkujeme. Cez hrubšie sito ich prepasírujeme do hrnca, vznikne nám pyré.
 
2.
Pridáme cukor a za stáleho miešania marmeládu varíme dovtedy, kým nebude stekať z lyžice. Ešte vriacu marmeládu plníme do sklenených pohárov. Poriadne ich uzavrieme a na 5 minút otočíme hore dnom, prípadne sterilizujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Jahodový džem s vanilkou
Džemy, lekváre, marmelády. Poznáte ich rozdiel?
Viete aký je rozdiel medzi džemom, lekvárom a marmeládou? Takže, ten najzákladnejší rozdiel je v tom, že džem...
Fresh apricot fruit.
Ako udržať marhule čo najdlhšie čerstvé? Dodržujte 3 zásadné pravidlá, na toto si však dávajte pozor!
Vždy čerstvé a šťavnaté marhule? Osvojte si tieto pravidlá a užívajte si ich čerstvosť čo najdlhšie.