Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slivkový lekvár pečený so škoricou

6
porcií
255
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 litre
slivky
8 dl
trstinový cukor
4 PL
ocot
1 PL
škorica mletá
1 ks
vanilkový cukor

postup

1.
Slivky si rozmixujeme, na liter sliviek pridáme 2 dcl cukru a 1 lyžicu octu. Dáme do rúry a „pečieme“ čo liter to hodina, miešame po pol hodine. Najskôr 200 stupňov, po prvej polhodine stíšime na 150 stupňov. Poslednú polhodinu som pridala 1 vanilkový cukor 1 PL mletej škorice.
2.
Do môjho hlbokého pekáča môžem dávať maximálne 4 l rozmixovaného ovocia + 8 dcl cukru + 4 PL octu. Viac je veľa a pri „pečení“ lekvár vyteká. Takže pečiem 4 hodiny.
3.
Takto isto som už robila aj marhule, aj jahody. Len pri jahodách som miesto octu dala šťavu z citróna. Práve som sa rozhodla, že lekvár už ani inak robiť nebudem z akéhokoľvek ovocia. Je bez umelých prísad a je veľmi dobrý :-)
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.