Pridať recept

FOTORECEPT: Pečená paradajková polievka

ingrediencie

1 kg
paradajky
1 ks
zelená paprika
2 ks
cibuľa
1 ks
hlavička cesnaku
2 ks
zemiak
1,5 litre
zeleninový vývar
2 ks
bobkový list
2 KL
sušený rozmarín
2 PL
ocot balsamico
1 hrsť
mladá cibuľka
cukor
soľ
mleté čierne korenie

postup

Fotorecept: Pečená paradajková polievka
Fotorecept: Pečená paradajková polievka
Zdroj: vacica
 
1.
Paradajky nakrájame na štvrtiny, cibuľu očistíme a tiež pokrájame na štvrtiny. Dáme to všetko na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie a uložíme tam aj hlavičku cesnaku, ktorú sme rozpolili na polovice spolu s dvomi bobkovými listami.
Fotorecept: Pečená paradajková polievka
Fotorecept: Pečená paradajková polievka
Zdroj: vacica
 
2.
Všetko polejeme olivovým olejom, pokvapkáme balsamico octom a posypeme rozmarínom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov, a to 30-40 minút.
Fotorecept: Pečená paradajková polievka
Fotorecept: Pečená paradajková polievka
Zdroj: vacica
3.
Medzitým uvaríme nakrájané zemiaky na drobno v slanej vode, a to do mäkka.
Fotorecept: Pečená paradajková polievka
Fotorecept: Pečená paradajková polievka
Zdroj: vacica
4.
Upečené paradajky dáme do hrnca (aj so všetkou šťavou ktorá vznikla pečením).
Fotorecept: Pečená paradajková polievka
Fotorecept: Pečená paradajková polievka
Zdroj: vacica
5.
Zalejeme všetko vývarom a varíme 20 minút.
Fotorecept: Pečená paradajková polievka
Fotorecept: Pečená paradajková polievka
Zdroj: vacica
6.
Po 20 minútach jemne rozmixujeme aby tam zostali aj celé kusy rajčín.
Fotorecept: Pečená paradajková polievka
Fotorecept: Pečená paradajková polievka
Zdroj: vacica
7.
Na záver pridáme uvarené zemiaky a dokoreníme podľa chuti soľou a čiernym korením.
Fotorecept: Pečená paradajková polievka
Fotorecept: Pečená paradajková polievka
Zdroj: vacica
8.
Porciu polievky potom posypeme mladou cibuľkou. Dobú chuť!
Fotorecept: Pečená paradajková polievka
Fotorecept: Pečená paradajková polievka
Zdroj: vacica
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Nebojte sa v zime surovej stravy! Raw polievočka vás zahreje
Nebojte sa v zime surovej stravy. Zaužívaným zvykom je pri požívať viac a čoraz teplejších pokrmov. Surová...
Paradajková polievka, to je vôňa Talianska
Všetky paradajkové omáčky a recepty si spájam s vôňou Toskánska , talianskej lokality, kde som istý čas...
10 super receptov na paradajkovú polievku
Paradajková polievka na celé leto: Vždy inak, vždy chutne
Leto so sebou prináša množstvo čerstvých plodín. Jednými z nich sú i slnkom prevoňané paradajky, ktoré si...
Toto pridávajte do paradajkovej polievky namiesto smotany. Bude jemná a krémová
Toto pridávajte do paradajkovej polievky namiesto smotany. Bude jemná a krémová
Paradajková polievka je veľmi obľúbená polievka a je len málo ľudí, ktorí ju nemajú radi. Dá sa pripraviť...