Pridať recept

Torta s kokosovou penou

8
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

375 g
kvalitná horká čokoláda
120 g
maslo
6 ks
vajce
225 g
práškový cukor
2 balíčky
vanilkový cukor
100 g
kryštálový cukor
120 ml
smotana na šľahanie
200 g
biela čokoláda
4 PL
kokosový likér
200 ml
kyslá smotana
8
želatína
500 ml
smotana na šľahanie
trochu
kokosové lupienky

postup

1.
Rozlámanú čokoládu rozpustíme spolu s maslom vo vodnom kúpeli a zmes necháme vychladnúť. Žĺtky s polovicou cukru vyšľaháme do peny, pridáme tekutú čokoládu, smotanu na šľahanie a tuhý sneh z bielkov a cukru. Hotové cesto rozdelíme na dve časti, ktoré postupne upečieme v tortovej forme, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie. Pri teplote 180°C pečieme cca 30 minút.
 
2.
Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. V miske vymiešame vanilkový cukor, likér, práškový cukor, kyslú smotanu, želatínu pripravenú podľa návodu na obale a nakoniec vychladnutú čokoládu. Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku a opatrne ju vmiešame do krému.
3.
Obidva korpusy necháme vychladnúť, potrieme ich kokosovou plnkou, uložíme na seba a vrch posypeme kokosovými lupienkami. Tortu uložíme minimálne na noc stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať