Torta s kokosovou penou
8
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
375
g
kvalitná horká čokoláda
120
g
maslo
6
ks
vajce
225
g
práškový cukor
2
balíčky
vanilkový cukor
100
g
kryštálový cukor
120
ml
smotana na šľahanie
200
g
biela čokoláda
4
PL
kokosový likér
200
ml
kyslá smotana
8
želatína
500
ml
smotana na šľahanie
trochu
kokosové lupienky
postup
1.
Rozlámanú čokoládu rozpustíme spolu s maslom vo vodnom kúpeli a zmes necháme vychladnúť. Žĺtky s polovicou cukru vyšľaháme do peny, pridáme tekutú čokoládu, smotanu na šľahanie a tuhý sneh z bielkov a cukru. Hotové cesto rozdelíme na dve časti, ktoré postupne upečieme v tortovej forme, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie. Pri teplote 180°C pečieme cca 30 minút.
2.
Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. V miske vymiešame vanilkový cukor, likér, práškový cukor, kyslú smotanu, želatínu pripravenú podľa návodu na obale a nakoniec vychladnutú čokoládu. Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku a opatrne ju vmiešame do krému.
3.
Obidva korpusy necháme vychladnúť, potrieme ich kokosovou plnkou, uložíme na seba a vrch posypeme kokosovými lupienkami. Tortu uložíme minimálne na noc stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.