Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Teľacie medailóniky s citrónom

4
porcie
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
teľacie stehno
1 PL
olej
1 PL
sójová omáčka
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
125 ml
vývar
1 ks
citrón
trochu
petržlenová vňať

postup

1.
Teľacie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Zľahka ich naklepeme, vložíme do marinády z oleja, sójovej omáčky, soli a korenia. Opečieme ich v panvici na rozpálenom oleji z oboch strán.
2.
Prilejeme vývar a mäso dusíme cca 10 minút. Na tanieri ho pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...