Pridať recept

Medový koláč s citrónovou polevou

Pieces of homemade carrot cake with orange, zest and icing cream, lemon, milk in small bottle, above. Selective focus
Zdroj: iStockphoto
6
porcií
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

120 g
maslo
4 PL
med
1 KL
citrónová kôra
1 ks
citrón
120 ml
mlieko
230 g
polohrubá múka
2 KL
kypriaci prášok do pečiva
60 g
krupicový cukor
2 ks
vajce

Poleva:

trochu
preosiaty práškový cukor
1 PL
citrónová šťava

postup

1.

Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo s medom. Vajíčka vyšľaháme s cukrom, pridáme citrónovú šťavu a kôru. Múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva, prilejeme mlieko a maslovo-medovú zmes. Vymiešame hladké cesto.

 
2.

Cesto vylejeme do formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 185°C do zlatista. Upečený koláč necháme úplne vychladnúť.

3.

Pred podávaním ho nakrájame a polejeme citrónovou polevou. Tú pripravíme zmiešaním citrónovej kôry a práškového cukru.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať