Pridať recept

Hruškový sorbet s rozmarínom a vodkou

Hruškový sorbet s rozmarínom a vodkou
Zdroj: dreamstime

ingrediencie

200 ml
voda
150 g
krupicový cukor
1 kg
hrušky
1 vetvička
rozmarín
2 PL
vodka
1 ks
citrón

postup

1.
Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na menšie kúsky. Cukor rozpustíme v hrnci spolu s vodou a miešame, dokým sa úplne nerozpustí. Pridáme hrušky, nadrobno nasekaný rozmarín a citrónovú kôru. Zmes varíme 5 minút, dokiaľ sa hrušky nezačnú rozpadať.
 
2.
V hruškách rozmiešame citrónovú šťavu, zmes necháme vychladnúť a rozmixujeme ju na hladké pyré. Rozmiešame v ňom vodku a prelejeme ju do vhodnej nádoby. Tú vložíme do mrazničky a každých 30 minút, minimálne 5-krát sorbet premiešame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať