Marhuľová zmrzlina s mandľami
8
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
700
g
zrelé marhule
150
ml
voda
100
g
trstinový cukor
1
KL
citrónová šťava
400
ml
smotana na šľahanie
50
g
nasekané mandle
2
PL
amaretto
postup
1.
Marhule umyjeme, vykôstkujeme a nadrobno nakrájame. Spolu s vodou ich dáme do hrnca a povaríme 10 minút. Ešte horúce ich prepasírujeme cez sitko. Marhuľový pretlak, ktorý nám vznikol ochutíme cukrom.
2.
Primiešame citrónovú šťavu, amaretto, smotanu a nasekané mandle. Všetko nalejeme do vhodnej nádoby, vložíme ju do mrazničky a vždy po 30 minútach ju prešľaháme. Dokým nebude dostatočne zamrznutá.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.