Pridať recept

Pomarančová zmrzlina z kyslej smotany

ingrediencie

2 ks
pomaranč
2 PL
krupicový cukor
650 g
kyslá pochúťková smotana
60 g
práškový cukor
20 g
vanilkový cukor

postup

1.
Celé pomaranče vložíme do misky a trikrát po sebe ich prelejeme horúcou vodou, aby sa zbavili nečistôt. Potom z nich nastrúhame kôru a získame šťavu.
 
2.
Do hrnca dáme kôru a šťavu z pomarančov, prisypeme cukor a zmes privedieme k varu. Na miernom ohni varíme cca 5 minút a necháme ju vychladnúť. Potom primiešame všetky ostatné suroviny.
3.
Hotovú zmes na zmrzlinu prelejeme do vhodnej nádoby. Uzavrieme ju a vložíme do mrazničky. Každých 30 minút zmrzlinu prešľaháme, dokým nebude dostatočne zamrznutá.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať