Pridať recept

Čerešňová zmrzlina z Mascarpone

6
porcií
440
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
čerešne
100 g
krupicový cukor
2 KL
zemiakový škrob
250 g
syr Mascarpone
300 ml
smotana na šľahanie
1/2 ks
vanilkový lusk
50 g
práškový cukor
1/4 KL
soľ

postup

1.
Čerešne umyjeme, rozkrojíme napoly a vykôstkujeme. Premiešame ich s krupicovým cukrom a škrobom. Vložíme ich do zapekacej misky a pri teplote 200°C pečieme cca 40 minút. Upečené čerešne necháme vychladnúť.
 
2.
Mascarpone dobre vymiešame so smotanou, práškovým cukrom, soľou a dužinou z vanilkového lusku. Túto zmes preložíme do vhodnej nádoby.
3.
Vložíme ju do mrazničky a každých 30 minút ju prešľaháme, dokým nebude vhodne zamrznutá. Na záver primiešame čerešne a zmrzlina je hotová.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať